вівторок, 15 лютого 2022 р.

День безпечного Інтернету

        Зазвичай у другий вівторок другого тижня лютого у світі відзначається День безпечного Інтернету. Мета цього заходу полягає в об'єднанні зусиль громадськості задля пошуку шляхів безпечного користування Інтернетом, обговорити питання Інтернет-етики та Інтернет-безпеки, вжити заходів з популяризації механізмів безпечної роботи у мережі, перш за все — серед дітей і молоді.

        У Зубрянському ЗЗСО І-ІІІ ступенів були проведені різноманітні заходи. Молодші школярі шукали відповіді до квесту «Безпечний інтернет» із застосуванням відеоматеріалів, учні 6-8 взяли участь в опитуванні «Небезпека в інтернеті» та « Рівень безпечної поведінки в мережі» на платформі Я-Психолог. А підлітки вчилися визначати симптоми та ознаки інтернет залежності, спричиненою гаджетами та мережею інтернет.

        Крім того вчителі інформатики та практичний психолог долучилися до Всеукраїнського онлайн-флешмобу  День безпечного Інтернету, який проводився в рамках співпраці Google Україна та Міністерства освіти і науки України. 

        Сподіваємось, що рівень обізнаності  з даної тематики убезпечить учнів від кібербулінгу, маніпуляцій та фейків онлайн-простору.